Search Day Night
Search

Un Monumet al gastronomiei spaniole

LASARTE 01742 1
Total
0
Shares

Paolo Casagrande, cel care este responsabil de tot ce ține de gastronomia luxosului hotel Monument din Barcelona, ne-a deschis ușa bucătăriei restaurantului Lasarte, răsplătit, încă din 2017, cu trei stele Michelin și ne-a introdus în fascinantul univers al haute cuisine.

Când am intrat în bucătăria restaurantului Lasarte, un nume important în rândul pasionaților de gastronomie din Spania, nu mică mi-a fost surpriza să dau peste o „armată” de bucătari aflați în febra pregătirilor pentru masa de prânz. Zeci de chefi curățau legume, pește și fructe de mare, tăiau carne sau fierbeau homari și langustine, în timp echipa responsabilă cu servirea era ocupată până peste cap, un pic mai departe, să calce fețele de masă și să așeze cu o precizie milimetrică șervetele negre. Totul trebuia să iasă perfect.

IMG 2689 1
Foto: Marian Timofte

„Principala provocare este să păstrăm cele trei stele Michelin pentru că, deși este foarte greu să ajungi la această performanță, menținerea lor, de-a lungul timpului, este și mai dificilă”

Paolo Casagrande, Head Chef al restaurantelor Lasarte și Oria, răsplătit cu o stea Michelin.

Cele două restaurante sunt deținute de Martin Berasategui, unul dintre cei mai buni chefi din lume, cu care Paolo Casagrande lucrează de mai bine de două decenii. Amprenta celor doi chefi asupra restaurantului Lasarte este vizibilă la o scurtă privire aruncată pe meniu, unde se observă preparate cu specific spaniol, cu un ușor accent basc, locul de origine al lui Berasategui și influențe din gastronomia italiană, domeniu în care chef Casagrande are o bogată experiență.

lasarte56

Paolo Casagrande a crescut într-o familie mare, în nordul Italiei și este pasionat de mâncare și de gătit încă de la o vârstă fragedă. A studiat gastronomia la Alfredo Beltrame Hospitality School din Veneto și a lucrat în paralel în restaurante tradiționale unde a descoperit noi tehnici de gătit și secretele bucătăriei italiene. S-a perfecționat în restaurante fine dining din Milano, Londra și Paris, iar în 2003, a început să lucreze cu Martin Berasategui, care a apreciat creativitatea și sclipirea tânărului chef, pe care l-a recomandat pentru conducerea bucătăriei restaurantului M.B. din cadrul hotelului Ritz-Carlton din Insulele Canare, pentru care a obținut prima stea Michelin. Mai târziu a condus deschiderea Castadiva Resort, un hotel de lux de pe malul lacului Como, iar ulterior, în 2012, și-a reunit forțele cu chef Berasategui în bucătăria restaurantului Lasarte.

lasarte7

De la începutul anului 2016, Paolo este responsabil de tot ce ține de gastronomia luxosului hotel Monument. Pentru restaurantul cu trei stele Michelin, Paolo a gândit un meniu din pește și fructe de mare, în proporție de 70%, bogat de asemenea în preparate pe bază de legume și carne. Cei care trec pragul celebrului restaurant optează de regulă pentru un meniu de degustare format din 11 preparate, majoritatea fiind gustări, antreuri și porții mici, cu posibilitatea să fie însoțite de vinuri alese pe sprânceană de sommelierii restaurantului. Meniul restaurantului este unul foarte creativ, extrem de echilibrat, colorat și gustos și diferă în funcție de sezon.

lasarte1

Anul trecut cheful italian a deschis Orobianco, un restaurant cu specific italian, amplasat într-o localitate de lângă Alicante care a primit deja prima stea Michelin și tot anul trecut, italianul a fost desemnat și unul dintre cei mai buni 50 de chefi din lume la „The Best Chef Awards”.

Video: Narcis Coste, shortclips.ro

„Viața mea s-a schimbat radical. Mi-am urmat visul și inima în bucătărie. Mi-am făcut o familie aici, în Barcelona și sunt foarte fericit. Familia este foarte importantă pentru mine. Împreună cu soția mea avem un fiu de cinci ani, iar în următoarele săptămâni voi fi din nou tatăl unui băiețel”.

Paolo Casagrande, Head Chef al restaurantelor Lasarte și Oria
Total
0
Shares
Share Tag or Dye Again

Share, Tag or Dye: Apel deschis pentru artiști din întreaga lume,Share, Tag or Dye

Marți se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat…

Lasă un răspuns

You May Also Like