Search Day Night
Search

Ferrari Purosangue: primul SUV pur-sânge

Ferrari Purosangue
Total
0
Shares

A căzut și ultimul bastion în fața asaltului SUV-urilor? Poate. Dar Ferrari Purosangue nu este un simplu SUV care are legendara siglă Ferrari pe capotă, fiindcă la Maranello nu se fac mașini de duzină.

Ferrari s-a ferit să-i spună SUV lui Purosangue, prezentându-l drept „prima mașină cu patru uși și patru locuri din istoria de 75 de ani a căluțului cabrat”.

Ferrari Purosangue 2022 5

Șasiul a fost desenat de la zero, pentru a oferi rigiditate sporită, și este realizat în întregime din aliaj dur de aluminiu, rezistent și ușor în același timp. Portbagajul are o capacitate de 473 de litri, cea mai mare din istoria modelelor Ferrari. Desigur, este și cel mai mare model de până acum al mărcii.

Materialele folosite au permis obținerea unei greutăți de 2.033 kg. Printre trucurile folosite pentru a limita masa mașinii și a menține centrul de greutate coborât, se numără plafonul din fibră de carbon, care oferă și protecție fonică. O noutate sunt și portierele din spate, care se deschid invers față de cum suntem obișnuiți.

Ferrari Purosangue fata 2022

Motorul este un V12 aspirat natural de 6,5 litri, care dezvoltă 725 CP și un cuplu de 716 Nm la 6.250 rpm, însă Ferrari spune că 80% din cuplu este deja disponibil de la 2.100 rpm. Propulsorul, cu nume de cod F140IA, este adaptat special pentru Ferrari Purosangue pornind de la motoarele recente de 12 cilindri ale mărcii. Cutia de viteze este automată cu dublu ambreiaj și 8 trepte, mașina având tracțiune integrală.

Ferrari Purosangue 2022 3

Ferrari Purosangue ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde, iar de la 0 la 200 km/h în 10,6 secunde. Viteza maximă este de 310 km/h.

Ferrari Purosangue interior 2022

La interior, în față, Ferrari s-a inspirat de la modelul SF90 Stradale, iar locul pasagerului din dreapta seamănă perfect cu cel al șoferului, oferind o experiență unică chiar dacă nu te afli la volan, mai ales că pe ecranul de 10,2 inci din fața pasagerului sunt afișate datele tehnice din timpul mersului. Întreaga interfață, inclusiv la șofer, este digitală.

Ferrari Purosangue interior 2

Pentru prima oară în istoria Ferrari, în cabină sunt patru scaune individuale și ajustabile independent. Când scaunele din spate sunt trase la maxim în față, crește capacitatea portbagajului.

Ferrari Purosangue lateral 2022

Cât costă un Ferrari Purosangue? În Italia, prețul unui exemplar este de 390.000 de euro. Vestea mai puțin bună pentru cei care-și doresc noul model este că Purosangue nu va depăși 20% din capacitatea totală de producție a Ferrari, ceea ce înseamnă că pe porțile de la Maranello vor ieși doar vreo 3.000 de unități pe an. Livrările de Ferrari Purosangue vor începe în primăvara anului 2023.

Total
0
Shares

Primele NFT-uri Hugo Boss, lansate în parteneriat cu Imaginary Ones

Hugo Boss lansează o nouă colecție de NFT-uri, de data aceasta sub brandul său HUGO pentru Gen Z,…

Lasă un răspuns

You May Also Like

%d blogeri au apreciat: