Search Day Night
Search

Dance Hack în Finlanda, Ungaria și România

Oulu DanceHack 2016 by Chiara Amaltea
Total
0
Shares

Conceptul de Dance Hack propune un spațiu sigur pentru explorare. Participanții vor lucra împreună pentru a experimenta tehnologia furnizată într-un context performativ, ghidați de mentori cu experiență. Tema este axată pe relația dintre dans și tehnologie și pe procesul de integrare a celor două.

Oulu Dance Hack 2024 va avea loc între 27 și 31 mai 2024 în Oulu, în nordul Finlandei. Făcând parte dintr-un proiect mai amplu realizat de TaikaBox (Finlanda) în parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) și Developing Art (România), Dance Hack-ul din Finlanda va fi urmat de evenimente similare la Budapesta, în noiembrie 2024, și București, în aprilie 2025.

Apelul internațional este deschis, iar aplicațiile sunt binevenite atât de la artiști, cât și de la programatori, designeri, muzicieni, dansatori etc. – care își pot demonstra angajamentul față de experiența colaborativă, cu accent pe integrarea corpului în mișcare în practica lor.

„Oulu Dance Hack 2024 este o oportunitate unică de a întâlni artiști cu idei similare și specialiști în tehnologie care sunt interesați de asumarea de riscuri creative și de colaborare într-o atmosferă interesantă și dintr-o perspectivă de susținere. Împreună explorăm relația dintre dans și tehnologie pentru a porni viitorul performanței.”, explică echipa TaikaBox, o organizație nord-europeană de dans/tehnologie, care se concentrează nu numai pe furnizarea de concepte noi în dansul digital și augmentat, ci și pe dezvoltarea de noi metode pentru implicarea comunității și de sustenabilitatea în sectorul cultural.

Participanții selectați vor primi o remunerație și diurnă atât pentru perioada hack-ului, cât și pentru zilele de călătorie, precum și acoperirea cheltuielilor de cazare și de călătorie. Proiectul Dance Hack este dedicat sustenabilității mediului, așa că este esențial ca participanții să ajungă la destinații folosind călătoria lentă și rute alternative – nu este permisă călătoria cu avionul! De asemenea, organizatorii vor să asigure egalitatea pe tot parcursul proiectului, așa că sunt binevenite cererile artiștilor cu nevoi speciale.

Cei interesați să aplice pentru Oulu Dance Hack 2024 trebuie să acceseze taikabox.com/hack înainte de 18 februarie, unde pot completa un formular de înscriere și pot încărca un CV și o scurtă scrisoare de intenție.

FOTO: Chiara Amaltea, John Collingswood, Mikko Kinnunen, Jorge Lizalde, Ștefan Damian

Total
0
Shares
Ploom Bronze Glaze

Ploom X Bronze Glaze. Ediție limitată, Plăcere nelimitată (P)

Ploom, cel mai nou brand de pe piața dispozitivelor pentru tutun încălzit, a lansat o ediție specială: Ploom…

Lasă un răspuns

You May Also Like