Search Day Night
Search

Călătorului îi stă bine cu … somnul

Park Hyatt New York WEB
Total
0
Shares

„Turismul pentru somn” a devenit o nouă tendință ce câștigă popularitate în tot mai multe hoteluri și resorturi de lux din lume, împlinindu-se astfel visul unui număr tot mai mare de persoane care suferă de extenuare și insomnie de a experimenta un somn odihnitor

De cele mai multe ori, atunci când alegem locul în care ne cazăm în vacanță, luăm în calcul amplasamentul hotelului, mărimea camerei, mâncarea, facilitățile oferite turiștilor sau calitatea serviciilor, ignorând calitatea somnului, aceasta fiind și unul dintre motivele pentru care adesea ne întoarcem din vacanță mai obosiți decât am plecat și mai avem nevoie de câteva zile pentru a ne încărca bateriile înainte să revenim la birou. Dar, acest lucru este pe cale să se schimbe. „Turismul pentru somn” câștigă tot mai mulți adepți la nivel mondial, iar numărul hotelurilor de lux care deschid spații ce oferă cele mai bune condiții pentru odihnă, unde oaspeții își pot îmbunătăți calitatea somnului, este în continuă creștere.  

1 4

Park Hyatt New York a lansat de curând „Bryte Restorative Sleep Suite”, un apartament de 84 de metri pătrați care poate modifica automat clima în funcție de etapele somnului. Vedeta camerei este un pat cu Inteligență Artificială, produs de compania Bryte ce poate acționa punctele de presiune și poate memora profilul cu preferințele de somn ale oaspeților, pentru următoarele vizite la hotel. Turiștii care vor să se cazeze în „templul” somnului din hotelul de lângă Central Park vor fi nevoiți să scoată din buzunare de la 1.500 de dolari pe noapte. Dacă nu ajungeți în New York în următoarea perioadă de timp și vă propuneți totuși să vă bucurați de un somn relaxant, este bine să știți că și Rosewood Hotels & Resorts au lansat de curând „Alchemy of Sleep”, un concept nou care promovează somnul bun și odihna.

2 3

Lanțul hotelier aduce o abordare holistică a somnului în 20 de locații deținute în jurul lumii și oferă oaspeților, pe lângă tratamente precum aromaterapie sau masaj de relaxare, chiar și ședințe cu consultanți și experți care îi învață despre importanța mindfullness-ului, a exercițiilor fizice și a nutriției pentru un somn bun. Zedwell, un hotel care și-a deschis porțile în urmă cu doi ani în inima Londrei prețuiește la fel de mult somnul turiștilor care au la dispoziție camere izolate fonic din care au fost eliminate electronice precum televizor sau telefon pentru îmbunătățirea calității somnului. Lanțul hotelier Six Senses oferă în mai multe proprietăți de lux o serie de programe pentru un somn odihnitor, care variază de la trei la șapte zile, în timp ce Brown’s Hotel din Londra, care aparține de lanțul Rocco Forte Hotels a lansat recent „Forte Winks” o experiență de două nopți special creată pentru a ajuta oaspeții să experimenteze un somn profund. Și producătorul de paturi suedez, Hästens a lansat recent Hästens Sleep Spa Hotel, un boutique hotel cu 15 camere în orașul portughez Coimbra.

Pandemia se pare că a avut un rol important în răspândirea „turismului pentru somn” care a explodat în ultima perioadă de timp. Un studiu publicat de Journal of Clinical Sleep Medicine, citat de CNN a demonstrat că 40% dintre adulți au avut probleme cu somnul în timpul crizei de sănătate publică.

Total
0
Shares
Lotus Fittipaldi Evija

Lotus Evija Fittipaldi: Viitorul unui moment istoric de acum 50 de ani

Inspirat de trecut pentru a face viitorul mai interesant, noul Lotus Evija Fittipaldi este un tribut adus uneia…

Lasă un răspuns

You May Also Like