Cum plănuiesc Andreea și Marius Simion, fondatorii Angeline Cake Boutique să cucerească pasionații de dulciuri cu gusturi aduse din toate colțurile lumii
Andreea Simion își amintește și astăzi de bucuria pe care o trăia în copilărie de fiecare dată când mama sa o ducea la cofetăria Capșa, unde se răsfățau cu câte o prăjitură, fursecuri sau biscuiți, înainte să meargă la spectacolele de la Sala Palatului. Au păstrat „ ritualul” multă vreme, chiar și când Andreea a devenit adult și rolurile s-au inversat: ea devenise acum cea care o scotea pe mama sa la prăjituri. Însă, locurile în care cele două puteau degusta un preparat dulce desăvârșit se puteau număra pe degete, iar prețurile erau întotdeauna piperate. Încet-încet i-a încolțit în minte ideea de a deschide o cofetărie artizanală cu prăjituri făcute cum trebuie, la un preț accesibil pentru toate buzunarele. Și-a luat inima în dinți și, în 2017, împreună cu Marius Simion, soțul său, a făcut primii pași pe drumul antreprenoriatului, într-un domeniu cu totul nou față de consultanță, cel în care activau cei doi.
„Mi-am dorit dintotdeauna să fac ceva pe cont propriu și nu m-am regăsit în poziția de angajat deși mi-a plăcut foarte mult fiecare job și tot ce am făcut pe parcursul anilor. Doar că, la un moment dat, ajungeam la o plafonare și simțeam că trebuie să trec la următorul nivel sau să schimb ceva. Și așa am îmbinat dorința de a face ceva pe cont propriu, de a fi antreprenor, cu idea de cofetărie”
Andreea Simion, cofondatoare Angeline Cake Boutique.
Și-a epuizat toate economiile și veniturile de la job, a muncit enorm, inclusiv în laborator, la producție și chiar la curățenie însă, în ciuda provocărilor, curajul și eforturile celor doi antreprenori au dat roade și Angeline Cake Boutique a devenit cu rapiditate un punct de reper pe harta tuturor pofticioșilor care vor să deguste bunătăți dulci din toate colțurile lumii. Conceptul central al cofetăriei-patiseriei artizanale este „all around the sweet world” și încă de la deschidere, Angeline Cake Boutique produce în propriul laborator prăjituri specifice din toate colțurile lumii: tortul Red Velvet, originar din SUA, Pasteis de Nata (din Portugalia), celebrele macarons și eclere (Franța), sau canolo (Italia). De curând, Angeline Cake Boutique a adus în București și celebrele New York Rolls, un desert conceput de Lafayette Café & Bakery din New York în fața căreia se strâng cozi interminabile din toamna anului trecut, când a fost lansat.

„Odată cu New York Rolls, noi ne-am dezvoltat și secția de patiserie. Acum facem și croissante, iar din septembrie vom introduce o gamă mult mai variată de produse de patiserie. Eu mi-am dorit dintotdeauna varietate în vitrină. Nu m-am mulțumit niciodată cu puține produse. Cred că, undeva de două-trei ori pe an, introducem produse noi”, spune Andreea Simion, cofondatoarea Angeline Cake Boutique.