George Soare este un celebru hairstylist cu o experiență de peste 20 de ani, timp de 10 ani a fost ambasador L’Oréal Professionnel, iar în urmă cu 15 ani a fondat Tribute Salon împreună cu partenera lui, Alexandra Vișan. În acest interval de timp, Tribute a devenit un loc unde nu e vorba doar despre părul clientelor, ci și despre o formă de educație.
La Tribute Salon, fiecare persoană are un rol bine definit în echipă. Alexandra, care a lucrat inclusiv în presă, se ocupă de partea de business în timp ce George – care era la Paris atunci când am povestit pe Zoom – are în grijă estetica și educația. Fiecare are propria echipă cu care lucrează, iar amândoi sunt conectați 24/7 și se consultă constant.

Nu au avut și nici nu au o rețetă a succesului, iar în urmă cu 15 ani nu aveau definită nici măcar o misiune clară. S-au adaptat pe parcurs, având la bază aceleași valori, începând cu respectul.
Clienții noștri au ajuns să-și facă programul în funcție de programare.
Atunci când au pornit în această călătorie, tot ce și-au dorit a fost să creeze un loc cu o atmosferă plăcută, unde clienții să fie tratați egal, indiferent de statutul lor. Atât George, cât și Alexandra au experimentat diferențe în alte saloane de înfrumusețare.
De obicei, cu cât clientul era mai celebru, cu atât stilistul pleca mai mult capul în fața lui. Acest lucru nu îi era deloc caracteristic lui George, așa că, de la început, a aplicat tratament de înaltă calitate, egal, pentru fiecare persoană, indiferent dacă era vorba despre vedete, prime doamne și chiar de membri ai Casei Regale.
Acest tip de respect pe care l-am implementat la Tribute este specific franțuzesc. La acea vreme, în România, saloanele de înfrumusețare se ghidau după „clientul nostru, stăpânul nostru.”
Tribute Salon este exemplul care subliniază faptul că, prin educație, poți duce această meserie la un alt nivel. Din nefericire, în țara noastră nu există o industrie creativă dezvoltată și nici măcar o cultură pentru inventivitate în domeniul coafurilor. Astfel, un stilist nu poate inventa un stil nou.

George nu a putut să-și traseze un țel din punct de vedere tehnic, așa că s-a concentrat pe perfecționarea stilurilor de coafuri actuale.
Fiecare femeie merită să se bucure de culoarea și tunsoarea potrivită.
Social Media și schimbările din România
În perioada în care a colaborat cu L’Oréal Paris și a ținut seminarii prin țară, George a sesizat că majoritatea femeilor nu își doresc o tunsoare personalizată, potrivită lor, ci una pe care au văzut-o la anumită actriță de la Hollywood.
Nici Social Media nu a ajutat prea mult, fiindcă, astăzi, în multe saloane, vin doamne și domnișoare cu câte o poză pe care o văd în online.
De la început nu ne-am dorit să facem asta. Refuzam clienții care cereau ferm coafuri nepotrivite, chiar dacă pierdeam bani. Inclusiv Alexandra a avut dubii, dar i-am explicat că această atitudine este un fel de investiție.
În acești 15 ani s-au produs schimbări. Încă există o „salată” de tendințe pe piața românească, dar George vrea să creadă că oamenii care vin la Tribute Salon văd lucrurile diferit.

Această îmbunătățire se vede inclusiv la fetele cu părul creț. Atunci când au pus bazele salonului, puține doamne își îmbrățișau buclele, astăzi, din contră, fiecare caută să și le definească cu diverse tehnici și produse.
Secretul unui păr sănătos este simplu, dar, din păcate, românilor nu prea le place simplitatea.
Tribute Salon a contribuit mult la educarea publicului. Specialiștii au oferit informații constant și chiar le-au învățat pe cliente, de exemplu, că supraprocesarea chimică a părului are efecte nedorite și ireversibile de cele mai multe ori. Le-au recomandat, în schimb, tehnici și proceduri de colorare mai blânde cu părul și care au mentenanță redusă. Astfel părul rămâne sănătăs, iar clientele scapă de neplăceri.
Ca să poată susține acest nivel înalt de calitate, în spate este o muncă titanică. În fiecare zi, numai pentru serviciile de coafor, vin la Tribute zeci de persoane.
Nu am fi ajuns aici dacă nu investeam în oameni.
Un altfel de salon
Tribute Salon se diferențiază de alte saloane de înfrumusețare prin calitatea serviciilor oferite, dar și prin corectitudine: când clientele întârzie mai mult de 45 de minute, refuză programarea, nu aleg să o mute pe următoarea.

„Bineînțeles că au fost mulți clienți care s-au supărat pe noi și nu și-au mai făcut programare”, a zis George zâmbind. Totuși, salonul fondat de el și Alexandra are o bază de clienți fideli și fericiți, care au văzut faptul că echipa lor nu se schimbă la câteva luni, care au simțit atmosfera caldă, care au văzut oameni zâmbitori pornind de la doamna de la recepție până la cea care-i ajută cu menajul.
Cred că ne definim și prin locație, prin igienă… Sunt oameni care preferă să petreacă șase ore la colorare într-o mansardă înaltă, luminată natural și nu într-un demisol fără geamuri.
Mai mult decât atât, Alexandra și George au suflet bun, iar caritatea este o altă caracteristică care-i definește. Spre exemplu, chiar înainte să înființeze Tribute Salon, George a făcut voluntariat ani de zile la HOSPICE Casa Speranței și a alergat și la un maraton pentru ei.
Sunt multe cauze în care Tribute se implică. De la asociații care se ocupă de animale, la ONG-uri care se concentrează pe copii până la fundații care protejează femei care ajung victime ale violenței domestice.
Există multe persoane care au nevoie să simtă, chiar și pentru o oră, că e cineva care are grijă de ei.
În ultima perioadă, George și Alexandra au început să promoveze în online și proiectul „Pe mâini bune”, prin care doresc să bucure cât mai multe femei din zone defavorizate sau care trec prin momente dificile.

Acesta se desfășoară de multă vreme, dar au început să vorbească mai mult despre el fiindcă speră ca tot mai multe doamne și domnișoare să capete curaj.
La finalul lui 2024 am lansat Tribute Community, sub umbrela căruia dorim să organizăm evenimente pentru clientele noastre. Primul eveniment a fost organizat la Iconist, alături de arhitecta Raluca Pavel, iar al doilea a fost un atelier de decorațiuni de Crăciun realizat împreună cu Maison Dadoo. Tot la finalul anului am lansat acul de păr T – o bijuterie suflată cu aur, un obiect statement, minimalist și extrem de versatil. Este un ac realizat alături de Malvina Cservenschi, designerul casei de bijuterii Malvensky.
Pentru 2025, George și Alexandra au în plan să pună bazele și unui centru de educație pe zona de frumusețe, care să se transforme într-o zi într-o academie care să pregătească viitori profesioniști.
crowncellars.org idikotapekalongan.org situs slot gacor