Search Day Night
Search

Le Manoir Gourmet Market: Templul gusturilor rafinate

deschidere

Cum și-a propus antreprenorul Cristian Preotu să cucerească inimile pasionaților de experiențe culinare inedite cu gusturi rafinate aduse din toate colțurile lumii la Le Manoir Gourmet Market, un concept gourmet unic în România deschis de curând

Dacă sunteți un pasionat de vinuri și gastronomie,probabil că ați descoperit deja Le Manoir Gourmet Market, un concept gastronomic unic în România, lansat de curând de antreprenorul Cristian Preotu după o investiție de un milion de euro. Locul este similar unor concepte celebre prin lume precum Harrods Gourmet din Londra, Lafayette Gourmet din Paris sau Globus din Geneva și propune o plajă largă de produse gourmet care vor satisface chiar și gusturile celor mai pretențioși clienți.  

De mai bine de 20 de ani, Cristian Preotu „curatoriază” cele mai bune produse gastronomice și vinuri din lume cu gusturile cărora a cucerit gurmanzii din România. Acum, o bună parte dintre aceste produse pot fi degustate direct în Le Manoir Gourmet Market. 

Ca să vă faceți o idee, aici puteți încerca celebrele stridii Gillardeau, somonul Balik, sardinele din Oceanul Atlantic, caviarul iranian sau francez și multe alte delicatese. Printre bunătățile ce mai pot fi descoperite la conceptul gourmet unic din București mai sunt foie gras-ul din sud-vestul Franței, cele mai bune șunci spaniole de la Joselito sau Cinco Jotas și o selecție impresionantă de brânzeturi.  

Nici pasionații de vinuri nu au fost omiși, în cadrul Le Manoir Gourmet Market putând găsi peste 500 de referințe. Cei care mai trec pragul se pot delecta aici și cu salate, quiche-uri, sandviciuri, ori cu clătite proaspete, gătite de bucătarii de la Le Manoir.  

Sushi Room, un restaurant japonez deja cunoscut bucureștenilor, care a fost mutat în cadrul Le Manoir Gourmet Market, propune un meniu atent ales, bazat pe produse proaspete, tonul roșu din Atlantic sau somonul label rouge făcând parte din cele mai apreciate materii prime folosite de chefi aici.  

Partea de patiserie a fost concepută împreună cu celebrul patiser parizian Christophe Adam, fondatorul L’Eclair de Génie, un lanț de patiserii din Paris, în plin proces de extindere mondială, despre care ați putut citi în paginile primului număr al Haute Cuture Magazine.   

Foto Cristian Preotu

„Le Manoir Gourmet Market este un proiect pilot care are ca scop oferirea de produse gastronomice și servicii de calitate pentru o comunitate localizată într-o anumită zonă geografică. În prezent, magazinele noastre pornesc de la Ateneul Român, trecând prin cartierul Primăverii și se extind până la One Herăstrău Towers, în nordul Bucureștiului. Studiem în acest moment mai multe locații pentru deschiderea de noi magazine”

Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir.  

Fondatorul Le Manoir urmărește creșterea laboratorului de patiserie L’Eclair de Génie, pentru a dezvolta gama de produse și selecția de pâine propusă. Mai mult, partea de vinuri și champagne va fi, de asemenea, completată, ajungând la peste 1.000 de etichete din întreaga lume. Somelierii de la Le Manoir vor propune atât vinuri „pentru fiecare zi”, cum sunt un Chablis sau o Fetească Neagră din Dealu Mare, dar și vinuri foarte importante, cum ar fi Petrus, Mouton Rothschild sau marile vinuri din Burgundia. De curând, antreprenorul a anunțat și extinderea activității Le Bistrot Français, prin deschiderea braseriei Le Bistrot Français și a restaurantului de fine dining Epicurian.  

Meniul braseriei este creat de Patricio Massimino, un chef specializat în bucătăria franceză și mediteraneană, care are o experiență îndelungată în bucătăriile unor restaurante cu stele Michelin și în boutique-hoteluri de lux.  

le manoir

În ceea ce privește dimensiunea artistică și culturală pentru care restaurantul mai este cunoscut, colecția de artă românească clasică poate fi vizionată acum de oaspeții care aleg experiența gastronomică Epicurian, iar la parter, în partea de braserie, este prezentată o viziune actuală asupra artei românești contemporane.  Sub curatoriatul criticului de artă Adrian Buga, în braserie sunt expuse, prin rotație, operele unor artiști români contemporani. În acest moment, este vorba despre Teodora Gavrilă, care, prin tabloul „Where Love Begins”, expus în salonul central, ne invită să îi descifrăm povestea cromatică a tuturor lucrărilor expuse în Le Bistrot Français.  

„Pentru grupul Le Manoir urmează deschiderea de noi magazine de gastronomie. De asemenea, am încheiat noi parteneriate cu producători importanți din lumea gastronomiei pe care îi propunem în exclusivitate în România.  

Câteva exemple sunt Champagne Bruno Paillard, celebrul ketchup bio de la Curtice Brothers, peștii afumați de la JC David sau cele mai bune paste de la Mancini. Avem o preocupare permanentă pentru tot ce este bun și dorim să împărtășim aceste experiențe cu clienții din România”, mai spune Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir.  

footshopbun

Footshop: De la vis la o companie listată la Bursă

Cum a ajuns Footshop de la un depozit cu 50 de perechi de sneakerși la un lider regional…

Lasă un răspuns

You May Also Like