Anca Blaj, creatoarea Lali Wear, are un singur plan pentru viitor. Își dorește să fie consecventă în a trăi frumos.
Brandul ei de haine realizate natural crește încet și sustenabil, iar asta-i oferă echilibru și libertatea de a trăi în tihnă.
Nu am planuri de viitor, las totul să curgă lin.
Când se gândește la copilărie, Anca își amintește de ea însăși ca fiind curioasă și dornică de explorare. Până la șapte ani a trăit la țară, la bunici, iar de acolo, mărturisește ea, a învățat simplitatea și cursul firesc al traiului.
Bunica Elvira, care avea un stil unic când venea vorba de îngrijirea florilor și plantelor din curte, a învățat-o pe Anca cât de importantă e iubirea față de natură. Designerul nu poate uita cât de frumoasă era grădina din fața prispei atunci când înfloreau bujorii albi, narcisele și stânjeneii. Când pășeai pe alee, mireasma iasomiei te însoțea până în casă.

Tot ce m-a fascinat în copilărie s-a reflectat asupra mea, atunci când am devenit femeie.
Privind în urmă, Anca își dă seama că mereu și-a dorit să devină designer de haine. De când cosea rochii în miniatură pentru păpușile ei sau când culegea porumbul verde, cu mătase, din care-și confecționa propriile păpuși.
O bună parte din maturitate, Anca a renunțat la visul ei, fiindcă nu a fost nimeni care să-i spună că poate face asta și care să o susțină moral.
Până să devină mamă și antreprenoare, Anca a deschis, alături de o prietenă, un mic atelier de croitorie, unde lucra mai mult pe comandă. Ulterior, după ce a născut al doilea copil, a simțit nevoia unei pauze. A oprit activitatea de croitorie și și-a dedicat tot timpul celor doi copii.
Atunci m-am întors spre mine. Am început să mă regăsesc și m-am întors spre adevărata mea pasiune cu mai multă dorință de autenticitate și esență.
Copiii au fost sursa de inspirație
Poate că sună ca un clișeu, dar sursa de inspirație și curaj pentru Anca au fost copii ei, Vladimir și Adela. Era o mamă la început de drum, o mamă care voia ce-i mai bine pentru cei mici, o mamă care nu voia să își îmbrace copiii în haine sintetice, din materiale de slabă calitate, din comerț.
În acel moment, creatoarea a găsit un soi de buton prăfuit, uitat undeva în interiorul ei, pe care l-a apăsat la momentul potrivit.
După naștere și alăptarea copiilor pentru câțiva ani, ai crede că poți muta munții din loc.

Atunci a luat naștere Lali Wear. Inclusiv numele a fost inspirat de copii. După ce mezina, Adela, a început să vorbească, a început să-și strige fratele Lali, fiindcă nu putea pronunța Vladimir.
Lali Wear e un brand iubit de mame și copii de peste tot din țară. Anca are un mic atelier în Onești, unde creează, croiește și coase hainele, dar vinde exclusiv online. Preferă să lase oamenii să descopere brandul, să vină spre creațiile ei, să creadă în ele.
Cred că toți cei care iubesc creațiile Lali sunt atrași de ceea ce transmitem și de modelele atemporale care nu își pierd frumusețea.
Haine din materiale naturale
Atunci când a gândit conceptul brandului, prima dorință a Ancăi a fost să folosească fire 100% naturale. Voia ca toate hainele pe care avea să le creeze să fie blânde cu pielea celor doi copii. Apoi, s-a gândit că acesta nu e doar un vis al ei, ci al mai multor părinți care-și doresc ce-i mai bun pentru cei mici.
Din grija față de copii și natură, a ales să lucreze doar cu bumbac organic, in, muselină, cânepă și pânză topită. Principalul furnizor de pânză este o marcă autentică românească. Prima piesă pe care a cusut eticheta Lali a fost rochița Ilona, confecționată din pânză topită albă, model care este foarte apreciat și azi.
Am fost atrasă iremediabil de materialele celor de la deFlorian, lucrate cu responsabilitate.
deFlorian are o gamă largă de materiale naturale, delicate cu pielea. Numai în categoria bumbacului există trei subcategorii: de bumbac topit, bumbac netopit și bumbac neted, fiecare divizându-se în și mai multe sub-tipuri.
De asemenea, vopsirea pânzelor Lali Wear este realizată exclusiv cu coloranți organici, de clasă superioară, cu certificare Global Organic Textile Standard.

Rochia este o piesă vestimentară care predomină în portofoliul Lali Wear, dar pentru poveștile armonioase care doresc să rămână în amintirea familiilor, Anca creează și piese vestimentare naturale pentru bărbați.
Atunci când dă naștere unui nou model, creatoarea Lali Wear se lasă inspirată de natură, de lumea care o înconjoară, de amintirile alături de bunici stocate în sufletul ei.
Mă las inspirată de forma frunzelor, a florilor.
Lali Wear nu vinde haine, ci principii
Prin brandul ei, Anca nu aspiră să vândă doar haine, ci dragoste față de familie, atenție față de copii și protecție față de natură.
Lali Wear are la bază valorile după care se ghidează Anca și soțul ei în viața de zi cu zi și pe care încearcă să le insufle și copiilor: credințe profunde, iubirea față de frumos și natură, simplitate și sinceritate. Toate acestea au adus-o pe Anca în punctul în care se află astăzi.
Cu toate că Anca Blaj este creatoarea brandului, Lali Wear e un proiect colectiv. Designerul mărturisește că nu ar fi reușit fără ajutorul și susținerea soțului ei, dar și a oamenilor din echipa Lali, mai ales a viziunii de marketing.
Rolul tuturor acestor oameni nu a fost doar să se implice în dezvoltarea Lali Wear, ei au devenit, cumva, oglinda Ancăi. Oamenii care au crezut în ea și în viitorul brandului.

Importantă a fost și prezența a două fotografe, care au scos în lume hainele Lali. În primul rând Ioana de la Desene cu lumină, cu care Anca a realizat sesiunile foto pentru magazinul online, dar și Felicia Simion, inițiatoarea proiectului POSTPARTUM, de la care Anca a învățat să se accepte și să se iubească pe sine.
Felicia Simion e o artistă desăvârșită care a venit ca un dar divin.
Povestea Lali Wear încă se scrie sub atenta observație a Ancăi Blaj. Dorința cea mai mare e să ofere părinților o alternativă naturală și să le ofere copiilor libertatea de a explora lumea într-o îmbrăcăminte lejeră, confortabilă, realizată din materiale prin care pielea poate să respire.
Mai mult, Anca își dorește ca aceste ținute să le insufle celor mici grija față de mediul înconjurător.
Cultivarea gustului copiilor spre moderație și simplitate e esențială pentru o dezvoltare sănătoasă.