Search Day Night
Search

Investiție cu scaun la cap

Bottega
Total
0
Shares

Artistul și arhitectul Gaetano Pesce a creat o serie de scaune pentru prezentarea de modă recentă a Bottega Veneta, care au atras toate privirile participanților și s-au bucurat de o popularitate așa de mare încât acum au fost scoase la vânzare toate cele 400 de piese de design.

La o prezentare de modă, de regulă hainele sunt cele care atrag atenția. Însă, la prezentarea colecției de primăvară 2023 a Bottega Veneta, eveniment care a avut loc de curând în Milano, toate privirile au fost atrase de podium. Da, ați citit bine. Decorul a fost creat de artistul și arhitectul Gaetano Pesce, iar modelele au defilat prin ceea ce părea o mare de creioane colorate topite, alcătuită dintr-o mulțime de scaune viu colorate. Dar ceea ce părea inițial o instalație admirată doar de privirile celor care participau la prezentarea de modă a casei italiene de modă, acum poate fi integrată în confortul propriilor locuințe. Scaunele create de arhitectul Gaetano Pesce au fost prezentate la Târgul anual de Design din Miami, iar  dacă nu ați ajuns în SUA la finele lunii trecute, este bine să știți că scaunele sunt disponibile și în magazinul online al Bottega Veneta.  

Large 747622V31V05306 A

Colecția este intitulată „Come stai” („ce mai faci” în limba italiană). Într-un interviu acordat revistei Vogue, Matthieu Blazy, directorul de creație al casei de modă a povestit cum a luat naștere numele proiectului. Blazy este un admirator al arhitectului Pesce încă din anii facultății, iar de curând a avut ocazia să își întâlnească idolul chiar în studioul său din New York, unde i-a făcut o primire călduroasă cu prăjituri de casă. După mai multe ore în care s-au născut o mulțime de idei creative, artistul i-a dăruit designerului o carte, pe care Blazy l-a rugat să i-o semneze. Pesce i-a scris un mesaj simplu: „Hi Matthieu, Come stai?”. (Salut Matthieu. Ce mai faci?). „Știi Matthieu, uneori lucrurile nu vor fi ușoare, dar dacă deschizi cartea și citești întrebarea «ce mai faci?», răspunsul trebuie să fie mereu «Tutto bene»” a dezvăluit Blazy pentru Vogue ce i-a spus Pesce despre mesajul din carte.  

Toate cele 400 de piese de mobilier sunt unice, atât ca motive cât și în ceea ce privește culoarea. Ca să vă faceți o idee, unul are pictată o față zâmbitoare, un altul un soare care răsare, sau un semn de întrebare. Chiar această respingere a uniformității – ceva neobișnuit când vine vorba de scaune, de cele mai multe ori vândute în seturi identice – este ideea centrală a proiectului. Aceasta este una dintre temele preferate ale artistului care explorează fuziunea unică dintre designul industrial și notele individualiste încă din anii ’70 când a primit pentru prima oară atenție ca designer.

Total
0
Shares
brandul FREYWILLE

Arta pe care o porți cu tine

În lumea bijuteriilor, brandul FREYWILLE și-a creat din 1951 propria nișă inimitabilă: bijuteria de artă. După tehnici elaborate,…

Lasă un răspuns

You May Also Like

%d blogeri au apreciat: