Festivalul Internațional „Vara Magică” invită iubitorii de muzică clasică la nouă concerte camerale și simfonice ce vor avea loc între 3 iulie și 21 august, la Ateneul Român.
„Indiferent de multitudinea de provocări, am reușit să păstrăm continuitatea și cadența anuală a Festivalului Internațional Vară Magică, demonstrând astfel neîntrerupta valoare culturală și socială. Suntem mândri că am ajuns la cea de-a 13-a ediție și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm și în acest an atât spectatorii fideli, cât și pe cei noi, care abia descoperă festivalul, căci încântarea audienței este o parte esențială din emoția Festivalului. Am pregătit și pentru această ediție surprize, formate unice și spectacole de înaltă calitate, pentru a oferi astfel o alternativă culturală de excepție pentru serile toride de vară ale Bucureștiului.”
Dorin Ioniță, inițiator și fondator al Festivalului Vară Magică
Festivalul Internațional „Vara Magică” oferă ocazia unei reîntâlniri mult-așteptate cu soliști apreciați, precum Gabriel Croitoru, Simina Croitoru, Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea sau Alexander Sitkovetsky, cu orchestre naționale – Orchestra Camerata Regală, Orchestra Română de Tineret sau Orchestra Sinfonietta și ansambluri camerale, precum Ansamblul Violoncellissimo, sub conducerea maestrului Marin Cazacu.
Programele muzicale atractive și nivelul înalt de calitate al actului artistic au consacrat de-a lungul timpului Festivalul Vară Magică. În acest spirit, anul acesta Festivalul debutează cu o propunere inedită: Croitoru String Virtuosi Orchestra vine pe scena Ateneului Român cu 3 generații de soliști violoniști de excepție și cele patru viori ale lui George Enescu, într-un dialog unic. De asemenea, această ediție aduce de peste granițe și 3 dintre cele mai apreciate orchestre de tineret: Wiener Jeunesse Orchester, Slovenian Youth Orchestra și Macao Youth Symphony Orchestra. Programul festivalului va include lucrări din operele celor mai mari compozitori clasici din toate vremurile: Beethoven, Bach, Mozart, Mahler, Vivaldi, Strauss, Paganini și – evident – Enescu.