Search Day Night
Search

Techirghiol, redescoperit prin patrimoniul arhitectural

Gradina Botanica Techirghiol explorata in cadrul evenimentului„Iubeste ti orasul Heritage Instameet Techirghiol
Total
0
Shares

Techirghiol,  un oraș recunoscut pentru existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo – fizico- kinetic din ţară, caută să se facă cunoscut și prin patrimoniul său arhitectural.

După inaugurarea Azilului maritim, cu instalații pentru băi cu nămol, în 1899, orașul a devenit rapid un loc popular de vacanță și tratament pentru elita secolului XX. Mai puțin remarcat și cunoscut este că această transformare s-a reflectat și în arhitectura perioadei: vile interbelice, de cel mult un etaj, locuri de promenadă și loisir. Mulți scriitori și-au găsit aici inspirația, precum Mircea Eliade, Cezar Petrescu sau Tudor Arghezi. Camil Petrescu și-a plasat o parte a acțiunii romanului său, „Patul lui Procust”, în Techirghiol, în descrierile acestuia regăsindu-se spiritul vremii.

Pe 10 iunie, creatorii de conținut sunt invitați să pornească în explorarea patrimoniului din Techirghiol într-un tur privat, călătorie în timp către perioada boemă a stațiunii. Ziua se va încheia cu o sesiune de artă și networking în Grădina Botanică, chiar pe malul lacului. Prin intermediul participanților selectați, românii vor avea ocazia să descopere și altfel Techirghiol, iar poveștile viitoare să fie rescrise luând ca punct de reper acest oraș cu un vibe aparte.

Creatorii de conținut pasionați de patrimoniul arhitectural și cultural sunt invitați să completeze formularul online de înscriere până pe 7 iunie, ora 12:00. Acesta este disponibil la adresa: https://forms.gle/tRaTWTkfWxKpag6X6.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate.

„Heritage Instameet Techirghiol este o bună ocazie ca un oraș prea puțin cunoscut să-și arate farmecul prin intermediul unor creatori de conținut pasionați, care știu să vadă frumosul și să pună în valoare patrimoniul architectural care merită cunoscut, păstrat și popularizat”, spune Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand și coordonator Cronicari Digitali.

„Ce însemnă Iubește-ți orașul? Un îndemn la care căutăm răspunsul alături de oameni cu perspective inovatoare, ce vor participa în data de 10 iunie la un tur ghidat pentru a descoperi edificiile de poveste vechi și noi ale orașului. În cadrul evenimentului Heritage Instameet Techirghiol, edificii care nu sunt în mod normal vizitate de publicul larg își vor deschide porțile pentru ca povestea și istoria lor să pătrundă în spațiul digital”, explică Doriana Tăut, organizator Festivalul de Artă din Techirghiol.

Între locurile care vor fi vizitate se află Teatrul „Jean Constantin”, Pontonul Ancora, Mănăstirea Sf. Maria Techirghiol, Ruinele Clinicii Speranța, Vila Păpușica și Grădina Botanică.

Explorarea va începe de la Teatrul „Jean Constantin”, acolo unde sunt așteptați participanții confirmați de organizatori. Aceștia vor avea parte de mai multe suprize, dar și de un concurs având ca miză o invitație dublă la Festivalul de Artă din Techirghiol (24-27 august 2023), alături de cazare și mese.

„Iubește-ți orașul: Heritage Instameet Techirghiol”  este proiect al Asociațiilor „Drag de Artă” și „Human Made Art”, realizat în parteneriat cu Primăria Orașului Techirghiol, sub egida Festivalului de Artă din Techirghiol și Cronicari Digitali. Acesta este susținut de Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură.

Total
0
Shares
Mercedes‑Maybach GLS

Night Series: O nouă era a designului pentru Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach prezintă Night Series, următorul capitol din misiunea brandului de a-și extinde portofoliul și de a crea momente…

Lasă un răspuns

You May Also Like